2012-05-07

Tegime ära

Talgupäev on õnnelikult möödas. Ja peaeesmärk sai täidetud- välikemmerg on püsti.
Kemmerg sai Rein Ilissoni plaanide kohaselt ja tema juhtimisel ikkagi kaheosaline. Ehk siis on võimalus kas  püsti või istudes selle hoone võlusid nautida. Ehitusmaterjaliga toetas OÜ Belaisa. Rein käis juba nädalapäevad varem sellel Käinas järel ning koos naabrimees Jüri Holmiga panid nad ehituse hoogsalt käima. Seega tuli talgupäeval vaid lõppviimistlusega tegeleda. Hoone sai vanade betoonpostide näol kindla aluse ning meeste täpse silma järgi pandi see kindlalt paika seisma. Nii ta ühisüritust ootabki seal ja usutavasti on see pikkadeks aastateks paigas.
Lisaks koristati Käina maantee ääred Tubala küla piires Natalia ja Ursula juhtimisel ära. Kogusaak oli 60 kilo prügi. Ehk siis 22 kilo vähem kui eelmisel aastal. Teisalt on see 60 kilo enamjaolt autoaknast välja loobitud praht. Kas tõesti on osad autod nii kehvad, et tühja taarat ja pakendeid vedada ei jaksa? Loodame siiski, et sodi hulk väheneb tee äärtes iga aastaga.
Samal ajal kui ühed tee ääres toimetasid ja teised Reinu juures kemmergu ehitust lõpetasid, korrastati ka kiigeplats ja tehti lõket. Kõige rohkearvulisemalt oli esindatud Köstrite perekond, kelle abikäsi jagus igale poole. Ja rõõmu teeb, et pooled talgulistest olid küla järelkasvu esindajad ehk noored mehehakatised.
Päev tipnes rammusa talgusupi söömisega. Ühtekokku osales Tubala küla talgutel möödunud laupäeval 16 inimest.

Aitäh kõigile, kes oma panuse andsid!

Et ajakirjanik kohal käis, peaksime end ka teisipäevasest Hiiu Lehest leidma. Ja kui Viktor pildid arvutisse laeb, saame blogis ka visuaalse ülevaate päevast anda.

No comments:

Post a Comment