2013-08-12

Uus tee

Mõned aastad tagasi toimus Tubala bussipeatuse postkastide juures meil naabrimees Üllariga järgmine kõnelus: „Näe, hakkan siin maja ehitama ja tee on kehva, auke täis ja tolmab ka mis pöörane. Ja üldsegi, siia on asfalti vaja!“
Vastasin siis tookord: „Miks ka mitte! Tee on tõesti praegu kehva. Millal see tõeks saab, ei oska praegu veel keegi öelda. Pühalepa vallas on hulga teid, mis kordategemist vajavad aga selle teemaga tasub tegeleda küll. Ehk võetakse ka meid kuulda. Vaata, siinsamas kõrval on Tubala Palade riigimaantee, mis igatseb juba aastaid tolmuvaba katet aga sellele meie hammas praegu veel peale ei hakka. Kui siiski toetajaid ja mõttekaaslasi leiame, saab ka see tee ehk kunagi musta katte alla.“ Ja sinnapaika see jutt jäigi, ootama teadmata aega.
Ja täna, 7. augustil 2013.a. toimus Tubala külas tõeliselt suur sündmus – tolmuvaba katte sai bussipeatuse kiigeplatsi tee, kokku pisut üle 800 meetri. Tee-ehituse rahastajaks on Pühalepa vald ja tööde tegijaks Hiiumaa teemeistrid. See teelõik on koduteeks 12-le perele ja on Pühalepa valla teede nimekirjas.
Ülemöödunud aastal tegime koos külarahvaga selle teelõigu ääre võsast puhtaks ja sügiseks said valla korraldamisel tee äärde kraavid ja tee ise uue kruusakatte. Siis ei julgenud veel keegi valjusti unistada mustkattest, teetööd on ju päris kallid. Nüüdseks on siis augud ja ka tolm teelt kadunud.
Aitäh kõigile, kes meie küla tee kordategemisel kaasa aitasid!
Jääb vaid soovida mõnusat ja mõistlikku liiklemist!

Külavanem
Viktor Rõbtšenko
07.08.2013.a.

Allpool teksti autori pildid.









* käesoleval või tuleval nädalal saavad tööd lõplikult, nö ametlikult valmis.

No comments:

Post a Comment