2012-06-25

Jaanid peetud



Sel aastal õnnestus jaanitule osas päeva valik pea sajaprotsendiliselt. Ehk ilm oli tõesti kaunis ja suvine, kuna järgmisel päeval sadas ladinal vihma ja oli jahe.
Tubala üle küla jaanituli toimus 22. juunil Vesiaugu mäel, saatjaks päikesepaiste ja mõõdukas tuul, et sääsed eemale peletada.
Peo käima tõmbamiseks alustati külavanema juhtimisel jaanimängudega sangpommi tõstmises, kuuli tõukamises, saapa viskamises ja köieveos. Et sedasorti võistlusel on suurimaks rõõmuks naabrist parem olemine, reaalseid auhindu peale au ja hea tuju ei jagatud. Aga kas need mõnusa enesetunde ja võimaluse naabrit veidi aasida, üles kaalunukski?
Tantsuks mängis jaaniõhtul Kadi Raadio, kes oli võtnud omale kohustuse lasta eetrisse kolme päeva jooksul vaid eestikeelseid lugusi. Ja tantsijaid jätkus hommikuni. Samas muusikalise osa juures oli õhtu naelaks siiski akordionil lugusid mänginud Kersti Rõbtšenko ja kõik, kes vähegi tahtsid, võisid algatada oma laulu, mida koos lõpuni lauldi.
Jaanilõke kutsus kokku üle 50 inimese ja oli meeldivalt külakeskne kuni värviderohke päikesetõusuni. Koos päikese tõusuga kaardus üle läänetaeva kahekordne vikerkaar, mis oli jälgijaile haruldane vaatemäng.
Juba paar päeva varem anti jaanitule platsile pühalik ilme, niideti ja veeti lõkkematerjali. Tänud Ave Põlluaasale, kes seekord jagas lõkkematerjali oma metsast.
Ja loomulikult- suur aitäh kõigile, kes meeldejääva jaanipeo korraldasid ja peost osa võtsid!







Järgmisel suvisel pööripäeval jälle.

No comments:

Post a Comment