2012-02-25

Vabariigi aastapäev

Meie riigi oluliseimat päeva ehk Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistati Tubalal teist aastat üpris sportlikult.

Kui vaid kümme päeva varem saatis külarahva ühisüritust, Sõbrapäeva hokiturniiri, lumetuisk, siis nüüd oli justkui üleöö kevadeks kiskunud. Soojad päevad tõid uisuväljakule veekihi, mistõttu algselt planeeritud kavasse tuli sisse viia muudatused.
Aga see ei takistanud umbes 20 inimesel EV 94. sünnipäeva lustlikult tähistada. Soojenduseks mängiti jalgpalli. Samal ajal toimetas köögitoimkond hoolsalt laua ääres ning nägi vaeva, et lõkkele elu sisse puhuda.
Et see õnnestus, võivad kinnitada pallimängu lõpetanud, kes supikatla äärde kõhtu täitma hõigati. Lisaks supile pakkusid tragid külanaised taaskord enda valmistatud küpsetisi.
Energia taastatud, asuti sõna otseses mõttes üksteist taguma. Algas gladiaatorite võitlus palgil, kus relvaks kilekotti asetatud padi. Sel ajal kui ühed tasakaalu säilitada üritasid ning vastase hoopide eest põiklesid, pidasid teised plaani hokiturniir ikkagi läbi viia.
Ja plaanist saigi asja! Andres lükkas traktoriga korvpalliplatsi lumest puhtaks ja alt tuli välja lume-jää segu. Selle peal kolm võistkonda omavahel mõõtu võtma asusidki. Tubli tunnike oli täitsa piisav, et higimull otsa ette saada. Energilisemad jäid veel peale turniiri edasi harjutama.

Ent nagu ka Eesti riik liigub ikka edasi, helgema tuleviku suunas- mis sest, et kohati puhuvad tormituuled ja kurjad keeled üritavad tüli majja tuua-, nii ei suuda ka ilmaviperused külarahva plaane katki murda. Kui on tahe midagi teha, siis ka tehakse.

No comments:

Post a Comment