2013-07-05

Laulupidu

Tubala Esimesel Üldlaulupeol olid esinejad ja kuulajad parlanksis. Mõlemal pool oli 30 osalist. Tõsi, pealtvaatajate arv saadi klappima siis, kui ka kaks kutsut punti arvati. Aga Raivo Avango kodumurul peetud laulupidu oli iseenesest vahva," kirjutas Urmas Lauri Hiiuelu portaalis.

„Kuna meil oli laupäeval selline tore lauluüritus kui Hellamaa laulupidu, siis ma mõtlesin, et miks mitte kuulutada välja ka Tubala küla esimene üldlaulupidu,“ rääkis Raivo Avango Hiiuelule ja viitas oma majale. „See on ka nagu laululava moodi natuke.“

Foto: Airi Illison

Tubala laulupeo peaesineja oli Pagana Segakoor, sama kollektiiv, kus ka Raivo Avango kaasa lööb. Muusikuks mees end ei pea. „Tegelikult olen ma asjaarmastaja,“ nentis ta. Hiiumaal autobaasis töötades oli ta tegev ansamblis Tungraud ja hiljem ka Vähevankris. Praegu võtab ta mõnikord ikka kitarri ka kätte. „Tõnu Otsason kutsus naljapäevale [Lõpe pargis toimunud Naljapäevale], laulsin seal,“ rääkis Raivo Avango. Muusikuks ta end seega ei pea, kuid poeg Siim on Otsa koolis saanud haritud basskitarristiks.